Aktualności
Me and my country - France 2
Today a bit about the worldwide famous French cuisine. The French eat sweet breakfasts such as pancakes with chocolate, croissants, toasts with jam and drink coffee. Their traditional dinner is omelettes. For dinner they often eat snails and frog legs and wash it down with wine or champagne. The French cuisine is very delicate, light but also fancy. The French pay attention to the quality of the products and their cuisine is associated with elegance and refinement. Apart from the mentioned specialities France has a long winery tradition and the widely used herbs add the characteristic taste and flavor.
Jakub Płachta IV CK/T/CH
Me and my country project
coordinated by Anna Czerwik
Me and my country - Francja
Dziś o słynnej na cały świat kuchni francuskiej. Francuzi śniadania jedzą na słodko np. naleśniki z czekoladą, croissanty, tosty z dżemem, a do tego piją kawę. Ich tradycyjny obiad to omlety. Na kolację często jedzą ślimaki czy żabie udka i popijają to winem lub szampanem. Kuchnia francuska jest niezwykle delikatna, lekka, ale też fantazyjna. Francuzi niezwykle dbają o jakość produktów, a ich kuchnia kojarzona jest z elegancją i wyrafinowaniem. Poza wspomnianymi już specjałami może pochwalić się bogatą tradycją winiarską, a stosowane w kuchni przyprawy nadają charakterystyczny smak i aromat.
Jakub Płachta IV CK/T/CH
W ramach projektu Me and my country
koordynowanego przez Annę Czerwik