Archiwum gimnazjum
RSSHarmonogram obchodów 60-lecia Zespołu Szkół nr 2
Prezentujemy szczegółowy harmonogram obchodów, informacje odnośnie gastronomii i rozrywki oraz plan spotkań z wychowawcami i inne ważne informacje. Zapraszamy!
»Blog po angielsku? Tak!
Kolejny rok i kolejni uczniowie podejmują się trudnego zadania prowadzenia bloga w języku angielskim. Pisało już ponad 50 osób, napisano kilka tysięcy (!) postów.
»Czy ja i ja "w sieci" to ta sama osoba?
Gracz, obserwator, wiezien - o rolach odgrywanych w mediach społecznosciowych i potrzebach, które zaspokajają.
»I znowu było pysznie!
Już po raz drugi uczennice 4 klasy technik turystyki wiejskiej zaskoczyły społeczność uczniowską Zespołu Szkół Nr 2 smakołykami. Tym razem były to pankejksy oraz napoje mleczno – owocowe. Specjały rozeszły się błyskawiczne i 22 września 2016 r stały się hitem dnia. Dodatkiem do naleśników były dżemy: malinowy, brzoskwiniowy oraz z owoców leśnych. Dodatkami smakowymi do napojów, na bazie naturalnego kefiru, były maliny, banany oraz brzoskwinie.
»Sprzątanie Świata - 19 września
Podczas tegorocznej akcji Sprzątania Świata, uczniowie Naszego Gimnazjum pojechali do Ekoportu na spotkanie edukacyjne, podczas którego uczestniczyli w wyjątkowych lekcjach ekologii zorganizowanych na terenie Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych.
»Uwolnij książkę!
Zasady akcji: Podziel się! Korzystaj! Czytaj! Pamiętaj! Dziel się z nami opiniami! Szanuj!
»Smacznie i owocowo - już w czwartek!
Uczennice 4 klasy technik turystyki wiejskiej serdecznie zapraszają na degustację napojów mleczno-owocowych i pankejksów. Sprzedaż będzie prowadzona w czwartek 22 września o godz. 11:30 (między 4 a 5 lekcją). Koszt 1 zł. Zapraszamy.
»"Kanapeczka - Złotóweczka" za nami
Zgodnie z ogłoszeniem, w dniu 15 września 2016r. uczennice z 4 klasy technik turystyki wiejskiej sprzedawały na terenie szkoły sporządzone przez siebie kanapki. Dziewczyny bardzo się postarały. Przygotowane przez nie wyroby były kolorowe oraz przepyszne. Kto spróbował ten na pewno potwierdzi. Wybór był duży, ponieważ kanapki zostały przyrządzone z pastą jajeczną, z tzw. gzikiem, z polędwicą drobiową oraz z żółtym serem. Do ich wykonania użyto białe i ciemne pieczywo. Dodatkowo wzbogacone zostały o kolorowe i świeże warzywa.
»