Aktualności

Aktualności 7 marca 2024 wyświetleń: 399

Programa de Erasmus en Málaga 12

Ten wtorek był wyjątkowy pod względem zawodowym i kulinarnym.

W czasie naszego półtora tygodniowego pobytu w Maladze na praktykach, zdążyliśmy zjeść mnóstwo pysznego jedzenia, między innymi: churrospaelle, kalmary w panierce, krewetki, krokiety, kurczaka i wiele innych wspaniałych dań. Zapraszamy więc do pięknej i smacznej Malagi, a obiecujemy, że nie będziecie żałować! 

Janka D. 

Dzisiejszego dnia, najprawdopodobniej jako pierwsza osoba biorąca udział w konkursie EDU-ELEKTRA – etap okręgowy, miałem zaszczyt uczestniczyć w nim poza granicami naszego kraju. Konkurs został przeprowadzony w siedzibie EuroMind'u w Maladze. Pod bacznym okiem Pani mgr Anny Jerleckiej oraz Pani mgr Marzeny Danowskiej. Zadania były obliczeniowe np. musiałem obliczyć powierzchnię paneli fotowoltaicznych, jaką mogę umieścić na dachu, uwzględniając odpowiednie reguły (np. 2cm wolnej przestrzeni pomiędzy panelami fotowoltaicznymi, która ma za zadanie skompensować ich wydłużalność termiczną). Jednak dzięki nauczycielom zawodu, którzy uczą nas zawodu, byłem bardzo dobrze przygotowany. Cieszę się, że mogłem uczestniczyć w tym konkursie. 

Maciej Z.

Kolejny dzień programu Erasmus+, czyli wtorek (Martes) minął dla wszystkich pracowicie. Maciej wziął udział w konkursie EDU-ELEKTRA – etap 2. Grupa energetyczna przez większość czasu sprzątała w pomieszczeniu, ale również pojechali serwisować sprzęt AGD. Natomiast grupa chemiczna przygotowała próbki mikroskopowe oraz obserwowali tkanki zwierzęce. Po skończonych praktykach pojechaliśmy wszyscy do restauracji, gdzie zjedliśmy między innymi: krokiety, burgery oraz krewetki. 

 

Cyprian S.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej. Wartość dofinansowania projektu o nr 2023-1-PL01-KA121-VET-000143096 wynosi 53439 Euro, okres realizacji obejmuje od 01.06.2023-31.08.2024.

aktualizowano: 2024-03-07
cofnij drukuj do góry
Wszystkich rekordów: