Aktualności

Aktualności 31 maja 2017 wyświetleń: 1762

Drugie śniadanie nie musi być nudne

Muffinki pizzowe i paszteciki z chleba tostowego, to kolejna propozycja potraw na drugie śniadanie, jaką przygotowali uczniowie z 3 klasy TTW podczas zajęć z usług żywieniowych w ramach akcji „Drugie śniadanie”. Planowanie potraw, m.in. na pierwsze i drugie śniadanie jest jednym z efektów kształcenia w zawodzie technik turystyki wiejskiej. Do babeczek i pasztecików jako dodatek młodzież zaplanowała sos czosnkowy z oregano na bazie jogurtu oraz sałatkę ze świeżych warzyw z dressingiem. Taka śniadaniowa oferta - smaczna, zdrowa, prosta w wykonaniu oraz tania, ponownie zainteresowała społeczność uczniowską oraz pracowników Zespołu Szkół Nr 2.

aktualizowano: 2017-05-31
cofnij drukuj do góry
Wszystkich rekordów: